Számos betegségnél hívják fel a figyelmet a természetes, nyers étrendre. Számos betegségnél -természetesen egészségmegőrzésben is - fontos a vitamin, ásványianyag bevitel. Ha ezt nem természetes formában tesszük, az eredmény kétséges... A természetes forma maga a növény, tea, kivonat, por formájában.
Ilyen nagyszerű termék :
Amit az Algáról érdemes tudni.
spirulina platensis egyedülálló hihetetlen gazdagságú tápanyag-összetételével. Körülbelül négyezer értékes anyagot tartalmaz, és mivel vékony a sejtfala, ezért ezek 90%-ban fel tudnak szívódni az emberi szervezetben. Az egyetlen növény, mely teljes értékű fehérjét tartalmaz, ráadásul magas, 60-70%-ban. Sokféle vitamin, köztük a B12 forrása, de a többszörösen telítetlen zsírsavaktól a karotinoidokon át az optimális arányokban előforduló organikus ásványi anyagokig rengeteg összetevő alkotja.
A chlorella vulgaris sejtszinten képes méregteleníteni, és még a nehézfémeket is képes eltávolítani a szervezetből. Erős antioxidáns lévén megköti a romboló hatású szabadgyököket, melyek számos betegség kialakulását okozzák. Bár a legparányibb növény, mégis a legmagasabb a klorofiltartalma, amivel rengeteg biofotont, megkötött fényrészecskéket juttat a szervezetünkbe, ezzel feltuningolva a testünk saját öngyógyító funkcióit. Mindkét alga erősen lúgosító hatású, ezzel kiválóan ellensúlyozza a táplálkozásunk során és a környezeti tényezők hatására fellépő savasodási folyamatokat a szervezetünkben.
Lithotamniuon calcareum, más néven kőalga, a kimagasló kalcium-tartalma miatt került az Alga komplex összetevői közé.
Milyen hatásra számíthatunk alga fogyasztása során?
A chlorella sejtszinten méregtelenít, méghozzá gyorsan és hatékonyan távolítja el testünkből a nemkívánatos anyagokat, ugyanakkor a spirulina ellátja sejtjeinket, nem csak az optimális működéshez szükséges, hanem az öngyógyító folyamatokat is generáló anyagokkal
Ha a szervezetünk legkisebb alapegysége, a sejt újra egészséges, és megfelelőképpen működik, akkor a felépítmény, a szervek, és a test egésze is egészséges lesz, helyreáll a szervezet egyensúlya.
Mindenkire "testre szabottan" hat, a szervezet normál működését akarja visszaállítani.
Általánosságban elmondható, hogy gyorsan és látványosan növeli a szervezet energiaszintjét és erősíti védekező-mechanizmusát. Javítja a sejtek oxigénellátását. Hatására az erek falán lévő lerakódások leoldódnak, még a kapilláris erekből is, ezáltal csökken a koleszterinszint, és normalizálódik a vérnyomás. Az alga fogyasztásával optimálisra csökken a szervezetben a hisztamin szintje is, ami az egyre gyakrabban előforduló allergiás megbetegedésekért felelős.
Az alga javítja a vérképző szervek működését, ugyanakkor baktériumölő és vírusölő hatású.
Nagyon jók a tapasztalatok az emésztőszervi gondokkal kapcsolatosan is. Összességében elmondható, hogy az alga nem csodaszer, de csodálatos szer.
Feltétlenül Javasoljuk allergiás tünetekben, szív-érrendszeri, izületi panaszokban, emésztési panaszban. Vitaminokkal ásványi anyagokkal látja el a szervezetet.
Fogyasztásával sokat teszünk egészségünkért, és családunk, szeretteink egészségéért is. Nem hinni kell benne, csupán kipróbálni, megtapasztalni, és ezeket a tapasztalásokat bátran továbbadni